About me

Ik ben Marleen Maessen-Janssen (1955), geboren, getogen en getrouwd in Stramproy (L). Sinds 1981 woon ik in Vught waar onze drie dochters, die inmiddels op zichzelf wonen, zijn opgegroeid.Ik ben Marleen Maessen-Janssen (1955), geboren, getogen en getrouwd in Stramproy (L). Sinds 1981 woon ik in Vught waar onze drie dochters, die inmiddels op zichzelf wonen, zijn opgegroeid.

Met de kinderen was ik altijd al creatief bezig; plakken, knippen, kerstkaarten maken, spiegeltjes beschilderen, je noemt het maar op. Ons huis stond onder de vriendinnetjes van onze dochters altijd bekend als ‘de creatieve speelplek’.

Jarenlang heb ik geroepen dat ik zou gaan schilderen als de kinderen de deur uit zouden zijn en in september 2012 ben ik dan ook begonnen aan een creatieve en kunstzinnige opleiding van de Vrije Academie ’t Pad in Groesbeek. Tijdens de twee basisjaren heb ik geleerd te werken met mijn hoofd, hart en handen. Ik heb geleerd mijn gevoel en intuïtie de ruimte te geven, naar kunst te kijken en ik heb mijn kwaliteiten leren kennen.

Door veel te experimenteren heb ik mezelf ontwikkeld. Mijn persoonlijke uitdaging was om meer los te laten, dus uit mijn hoofd en uit de vorm te blijven. Het natuurlijk laten stromen van creativiteit, ‘Go with the flow!’.

Het liefst schilder ik de kosmos, het heelal. In het heelal vinden enorm veel reacties plaats die uit schitterende kleuren bestaan die wij mensen zelden waarnemen. Deze fascinerende beelden probeer ik weer te geven door met acrylverf in elkaar overlopende mooie kleuren met water of medium te laten stromen. Zo ontstaan de meeste van mijn schilderijen.

Ik wil mezelf blijven uitdagen en ontwikkelen, daarom ben ik na mijn opleiding sinds september 2014 op les bij kunstenares Keeley de Greef in Rosmalen. Hier schilder ik afwisselend abstract, soms landschappen, soms semi-figuratief. Heel gevarieerd dus. Ik wil zoveel mogelijk stijlen een keer gedaan hebben. Hier heb ik geschilderd tot juli 2018.

Van september 2018 tot november heb ik bij Selene’s Art in Veldhoven een cursus acryl gieten gedaan. Hier ben ik me nu verder in aan het bekwamen